Tecknade serier

Om det är något jag är, så är det serieskapare – ända ut i fingertopparna. Jag har pluggat ämnet på Serie- och bildberättarprogrammet vid Högskolan i Gävle, Serieskolan på Kvarnby Folkhögskola samt Seriekonst och avancerat bildberättande vid Högskolan för Design och Konsthantverk (HDK).

Sammanlagt har jag varit yrkesverksam i över femton år, med egna projekt såväl som serieillustration (för bl.a. tidning och reklam); jag bemästrar novellserier, strippar såväl som långa äventyrsserier. Ta gärna en titt i gallerierna om ni vill se handgripliga exempel på vad jag gör!


Blir du sugen på att shoppa mina serier finns en infoflik om just det längre ner på den här sidan.
Uppdrag i urval

Utdrag ur olika serier, gjorda på på beställning eller som en del av ett projekt.

Samurajen

Mellan 2009 och 2019 gjorde jag en seriestripp till Science Fiction-bokhandelns katalogutskick, en varje kvartal. Under åren hann det bli rätt så många, här kan ni se ett urval.

Utdrag ur Medley

Min serie Medley har kommit ut som small press, gått i Utopi Magasin, och kom slutligen ut i sin första samlingsvolym 2013, då den även nominerades till seriepriset Urhunden för bästa originalsvenska seriebok.
Det här galleriet innehåller utdrag ur novellserierna, serieboken En ny våg, samt den ännu opublicerade uppföljaren, Medley 2 (psst! Du kan läsa om seriens skapandeprocess på bloggen!).


Jag är medlem i Svenska TecknareIllustratörcentrum, såväl som Sveriges Författarförbund och går efter deras arvodesrekommendationer. Har du en förfrågan? Tveka inte att höra av dig via kontaktförmuläret!

Vill du läsa mer om mina meriter och tidigare uppdrag, ta gärna en titt på mitt CV.


Mina serieböcker!

Medley, vol 1 – En ny våg

Example
Förlag: Tidigare Kolik Förlag
ISBN: 9789186509255

Det finns en kraft som sedan urminnes tider använts för att föra krig och sprida förödelse. Många har försökt tämja den, och de som lyckas, kallar sig musiker.
I en värld som härjats av strider mellan musikstilar har orkestermakten Symfonien övriga genrer i ett järngrepp. Den idealistiska violinisten Catherine Hayes är nybliven löjtnant inom den Kungliga Musikstyrkan, men hennes världsbild vacklar när hon möter Axel, synthpoparen från öst.

Med ett blandat musikaliskt ursprung och en två meter lång synth söker Axel efter platsen där det sägs att all musik skall mötas; Medley.
Lisa Medins ösiga epos Medley är ett halsbrytande äventyr med virtuosa toner och helhjärtat tokröj. Den presenteras nu för första gången i bokform, och ställer sig i täten för den nya generationen svenska äventyrsserier.

Medley gavs tidigare ut av Kolik Förlag men jag söker nu efter ett nytt förlag inför bok 2.

Här kan du köpa boken: AdLibris, Bokus, CDON.com eller Science Fiction-bokhandeln