Serietecknandet, ja…

LisaOkategoriserade

Idag blir det – trots att utsidan just inte visats upp ännu – en titt bakom kulisserna. Jag har ju turen att inneha en ateljéplats dit jag kan gå och jobba, vilket verkligen är guld värt. Hur länge jag kommer att sitta just här vet jag inte, däremot är jag väldigt glad över att ha haft mitt fina lilla rum på Ateljé Otecknad sedan vi startade upp den hösten 2008.

I slutet av förra veckan gjorde jag något som jag inte gjort på länge. Jag tog en helnattare, och var i slutändan uppe 30 timmar i streck.

När jag gjorde Medley tidigare så var alltid Seriefestivalen SPX målet, så av nödvändighet fanns det ett definitivt datum att hålla om seriehäftena skulle hinna tryckas upp i tid. För att detta skulle gå ihop var det självklart att en eller ett par nätters sömn fick stryka på foten (för konsten!).
Nu sköter jag inte formgivning och tryck längre, vilket är mycket förvirrande. Liksom, filerna är klara, jag har gått igenom dialogen och allt ser väl rätt okej ut, men tanken att inte sätta sig ner och ha hot n’ steamy direktkontakt med tryckeriet nu, det känns helt barockt. Var är allt mitt efterarbete?

Det fina är ju såklart att Utopi Magasin faktiskt verkligen, verkligen är på G. Snart är det dags! Och, eh. Tydligen ska jag teckna live till pianomusik på Kulturhuset, så evenemangskavalkaden bara fortsätter och fortsätter!

Och nu börjar arbetet med kapitel två – jag hoppas få klart nytt bildmanus och ett par konceptskisser den här veckan. Känns både nostalgiskt och sjukt spännande.