Ljuvliga Gävle

LisaOkategoriserade

Häpp!
Igår var jag och höll en ’Inspirationsföreläsning’ om egenföretagande för eleverna på Serie- och Bildberättrarprogrammet. I Gävle.
Grejen är, att det jag tog för en förvärring av min pollenallergi kvällen innan hade visat sig vara en högst ovälkommen förkylning, så resan inleddes med en dos färgglada, engelska, febernedsättande kapselpiller.
Let’s go.

När jag gick utbildningen – även kallad ’Serietecknarskolan’ – låg den i Hofors, en liten håla med ca 7 000 invånare där stålindustrin var det enda ortsbefolkningen hade, typ alls. Det och Spar-Arne.
Numer ligger utbildningen i Gävle.

Såhär ser Gävle ut.

Högskolan i Gävle har faktiskt riktigt fina lokaler – samt föreläsningssalar! Alltså, som på en högskola! Helt wack. Nu fick jag inte tillfälle att snoka runt i elevernas ateljéer, men jag är inte så orolig för att inspirationen skulle tryta på skolan, i och med att de vunnit fanzinpriset publikens pris två år i rad på SPX, med sina samarbetspublikationer Comic Royale och nu senast med 7:e Oktober. Sjukt imponerande.

Jag hoppas att min lilla rant om mitt förvirrade yrkesliv och DOs and DON’Ts var någorlunda lärorikt. Efteråt skulle en karl från Drivhuset tala om hur man startar företag, så förhoppningsvis fick de mer kött på benen efter det…
Gissa om jag saknar att vara student? Yes I do. Jag svär, jag ska på ett eller annat sätt återvända hit igen. På något sätt. Vänta bara.
 
– Inlägget publicerades delvis med hjälp av BlogPress via iPhone