Night of summer side

LisaOkategoriserade

Jag har återvänt.

Eller alltså såhär: jag jobbade 7 dagar/veckan i nästan en månads tid. Detta är ingenting jag rekommenderar, men visst GÅR det. Nöden vet ingen lag. Nu har jag fått en snabbsemester och är redo att köra igen. ZOOM. LET’S GO.

De goda nyheterna är att detta är det mest genomarbetade (!) kapitlet hittills. Det innehåller många små streck, ekivoka skämt och flera larviga musikreferenser. Det är också, med endast en sidas marginal, det kortaste. Man kan säga att allt arbete har mätts ut med millimeterprecision, och man skulle ha rätt.

 

Under juli passade jag även på att bilda aktiebolag (Korkskruv Mediabilder AB), äta vattenmelon och gå på musikfestival. Det fick jag eftersom svärmor fyllde 50. Cut me some slack, arbetsdagarna var i snitt 14 h/dag FFS.

 

Juli-augusti.

Direkt efter deadline i mitten av augusti skyndade jag mig, snabbt som bara den, att avnjuta en helg i Östhammars skärgård. Trodde aldrig att jag skulle komma tillbaka dit eftersom det är min fars familj som har hand om stugan, och jag är i princip den enda (?) myndiga personen i familjen utan körkort.

 

Intensivsommaridyll, följt av en tur till Östersund och ännu mer massfirande (min moster fyllde också i år, så flera jubilarer slog ihop sina kalas). Jag och Björn stod i baren. Syskonbarnen hade tråkigt.

S.k. ”vuxenfest”. Så lagom kul om du är femton, respektive nio.

 

Jamtland, Jamtland… You know the drill.

 

… Sist men inte minst:. en sväng till Malmö för att fylla på tecknarmaterialförråden och kramas lite mer med Björn. DONE. Skriver den sista delen av det här inlägget på ett tåg med gratis internetuppkoppling på väg hem till Stockholm för att påbörja det redaktörade arbetet med kapitel 8.

Vi är härmed klara med sommaren.

Dags att gå vidare. Det är höst. Jag har köpt nya strumpbyxor, och sitter i skrivande stund och knackar mig igenom kapitel 8:s manus. Imorgon är det möte för både kapitelmanuset och Boken – det förstnämnda på morgonen, det sistnämnda på eftermiddagen. Är kanske lite för exalterad över det.
Men alltså, på riktigt, ÄNTLIGEN.
Vi ska se över hur mycket som måste redigeras, vilka generella ändringar i manusen som behöver göras, benämningar som skall stämma överens och så vidare. Det jag är mest eld och lågor över är emellertid formgivningen. Får jag ett par färgsidor? Får jag det inte? Hur fancy kan omslaget bli, och kommer det funka med det tilltänkta formatet? JISSES, det är typ lilla julafton. Eller i alla fall advent, för mig.

Det är så mycket som inte riktigt sitter med manuset, men det skall ge sig. Det måste det ju, för ni vet vad som kommer nästa nummer? Alltså inte numret som är ute nu, utan numret efter? Ojojoj. Jag har sparat en bild åt er. Kommer i nästa inlägg.

Allt börjar nu.

P.S. Alla som inte hajar inläggets namn får googla och bredda sin allmänbildning. Hrmfh. D.S.