Tåg på tåg

LisaOkategoriserade 2 Comments

Den här hösten har redan slagit rekord i tågresor, och fler ska det bli.

Arrangemanget med redaktörsjobbet i Malmö funkar som så att jag jobbar antingen två veckor i stöten eller varannan vecka. Hittills har det funkat bra, alla frilansarna (som trots allt måste förhålla sig till mina schemalagda veckor) är väldigt förstående och det känns roligt och engagerande att jobba när jag är på plats.

Jag vill verkligen berätta mer om Medley och vad som planeras där, men det kommer dessvärre att dröja länge innan jag kan. Delvis för att materialet är långtifrån färdigt att visas upp, men också för att det är lite speciella omständigheter hur det skall presenteras.

Tills vidare har jag lite godis till er som råkar äga en äppelskruttsurfplatta — Människomaskinen (nu aktuell i Utopi nr 14) kommer att finnas tillgänglig via Egmonts plattform Seriecentralen helt gratis fr.o.m i mitten av oktober! Ladda ner appen här, och håll utkik efter serien i appen.

Just ja. Det var en bokmässa också.
Jag ledde en panel (Mangapatriarkatets, med Stef) och deltog i en panel. Dessutom var jag aktuell i två nya antologier och därtill urhunden-nominerad för bästa svenska seriealbum!

IMG_7353.JPG

Det sistnämnda knep (välförtjänt) Nattbarn av Hanna Gustavsson som ni ser på bilden ovan, men ni skulle hört viken applåd Medley fick när den räknades upp bland de nominerade — jag blev helt tårögd. Fortfarande extremt mallig över att nominerats under ett så bra serieår med kollossalt grymma kreatörer.

Ett seriereportage från festivalen i Angoulême signerat mig och Stef förärar senaste numret av Bild och Bubbla (själva serien då, den urläckra vinjettbilden är som vanligt av M. Falke):

IMG_0019.JPG

Man kan även läsa en maffig artikel i tidningen Svensk Bokhandel (förmodligen näst- eller näst-näst-senaste numret vid det här laget, artikeln finns tillgänglig på nätet för prenumeranter) om digitala serier/webbserier. Där är jag med! Såklart:

IMG_0017-0.JPG

IMG_0018.JPG

Slutligen: i helgen (4:e – 5:e oktober) hålls 24-timmarsserien i Stockholm, i samarbete med MANGAPATRIARKATET och konstskolan Basis. 24 sidor serier på 24 timmar. Ett eldprov som varje serieskapare bör försöka sig på åtminstone en gång. Läs mer, och delta här!

Det här inlägget har för övrigt skrivits huvudsakligen på just tågresorna till och från Uppsala för ett uppdrag över dagen. På söndag ska jag tillbaka till Malmö, och mycket skall hinnas med innan dess (fakturering, inlämning av illustrationsjobb och arrangemang av nämnda 24-timmarsserie bland annat).
Det är ännu ganska skralt med kurser denna höst, även om ett par uppdrag har trillat in. Hoppas ett par av mina favoritskolor och bibliotek hör av sig. ❤️ Har rätt fullt upp som det är, men har ändå frilagt tid för just det ändamålet. Känns viktigt på något sätt.
Fick bara vara i Stockholm en vecka denna gång, men nästa period i ateljén i Årsta löper över hela tre veckor (!).

Även om det är roligt att redaktöra andras arbete, måste man då och då få sitta i fred med anteckningsböcker, kalendrar, och fullklottrade papper i sin kreativa håla emellanåt. Annars blir man galen.

Comments 2

 1. Liiiiisaaa xD jag har varit lite överallt och försökt få tag på dig :’)
  Jag är här och frågar om prao. Skickade mer info på din webbsida. Emaila gärna 😀

  1. Post
   Author

   Hej Emma, och beklagar att det tagit sådan tid att svara! Det finns ett svar i din mailbox nu. God fortsättning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *