Stockholmsmontage

LisaUncategorized

I förra avsnittet av Makalösa Fröken Medin…
Efter en tuff och spännande vår skulle vår hjältinna äntligen ta sig an det tredje kapitlet i sviten Medley – det sista med övergripande omteckningar, det första med i princip orörda sidor (?) och även en helt nytecknad scen. En slags milstolpe. Något att se fram emot!

Girigt kastade sig vår lockiga lady sig in i något hon förnekats alltför länge: text- och bildmanus. Hon satt på café, hos den entusiastiske Madame Gaines i Bagarmossen, i ateljén på Telefonplan och hemma. Det kluddades och trätes. Skrevs och suddades.

Djup koncentration på bagis.

Det gick så här:

En krossad man. En bruten konstnär.

Förkrossad av sina nedgångar sökte vår hjältinna undanflykter, eskapismer. Hon ville inte konfronteras med sitt nederlag och kunde inte se ljuset i andra sidan av tunneln. Figurerna satte sig liksom inte på pappret. Hon var en kringvandrande samuraj utan herre.
Utan mål och mening vandrade hon på Stockholms gator. Gjorde ett inhopp i animéradion, men kunde inte hålla sig ifrån att prata pseudomänga, karaktärsklyschor och spana på branschen. Hon försökte fly från serierna, men drogs tillbaks i en smärtsam tango, där allt tog henne tillbaks till de bitterljuva minnen som påminde om varför hon var en halv man,–… eh serietecknare.


…Oooooch sedan ringde Fabian och bad om korrändringar på Medley 2, och berättade att deadlinen var framskjuten.

Molnen sprack upp.


Efter denna sjukt oproduktiva vecka gjorde jag således ett hårt arbetschema, tecknade om en ruta så att Axel visade sjukt mycket mer mage och putade med skrevet, skrev ner exakt exakt alla ändringar som måste göras i hela kapitlet på en post-it och lade sedan resolut ner för midsommar.
Fram tills den 9:e måste jag göra en sida per vardag och tre redigeringssidor per helg. Sedan när jag kommer hem från Östersund måste det finnas manus till de två nya sidorna – klappat och klart, färdigt för action – och självklart kör vi på ända till slutet, som en boss. 
FORTSÄTTNING FÖLJER.

Trevlig midsommar!

– Inlägget publicerades delvis med hjälp av BlogPress via iPhone