Radiosnack och balla bildmanus!

LisaUncategorized

En av de sakerna jag ville göra mer av 2012 var att få prata i radio. För det är så roligt.
Så, när Mats Jonsson och Johannes Klenell vidarebefodrade en förfrågan om att tjattra filmatiseringar av superhjältar i P3:s nya program för populärkultur, PP3, var jag inte sen att hoppa på.

Detta är roligt, inte minst för att jag kan ha sagt en och annan kritisk sak om programmet i fråga på twitter. Till mitt försvar var jag mycket, mycket förtjust i dess föregångare, P3 Populär; och som trogen radiolyssnare vill jag aldrig att NÅGOT skall förändras, NÅGONSIN.

Nåväl. PP3 är ännu i sin startfas, och det var mycket skoj att vara med. Ser fram emot vad programmet kommer att utvecklas mot – och så hoppas jag så klart att de ska ha ännu mer fokus på serier i framtiden (som ironiskt nog är det MINST radiovänliga mediet evar)!
Ni kan lyssna på ljudklipp från programmet om ni följer den här länken, och här hittar ni lyssnararkivet (programmet är från den 7:e februari, superhjältebiten börjar ca 45 minuter in). Jag står för övrigt fast vid att jag skulle rulla runt med Wolverine på höskullen om jag kunde, samt att Optimus Prime är min fadersfigur. Oj vilket konstigt liv jag skulle haft då. Men jag blandar inte Marvel och DC åtminstone.

Idag ska jag ha bildmanusmöte med Fabian, så tills dess gäller det att mina klottriga bilder går att läsa. Jobbar hemifrån just nu, det trådlösa nätet i ateljén verkar ha gett upp för gott. Spela roll, jag åker till Björn på fredag!

Och sedan ska jag försöka göra en 21 sidor lång serie, fullsmockad med fart, gags och drama, på rekordkort tid. Nåja, det är i alla fall inte 32 sidor, vilket är vad ni kan se fram emot i Utopi #5 som kommer ut nu i mars. Ojojoj säger jag bara.