Makalösa fröken Medin har flyttat hem!

LisaOkategoriserade

Välkommen, kära läsare. Bloggen tidigare hemmavarande på blogspot har nu bytt adress, och bor hädanefter här, på LisaMedin.com. Det tog lång tid att ta detta beslut, men det kändes bäst att ha allt på ett ställe, nu är alla inlägg från gamla bloggen framgångsrikt överförda. Men; det var länge sedan jag uppdaterade. Introduktion följer.

Mitt namn är Lisa Medin.

Jag är 29 år, serieskapare, illustratör och föreläsare. Om ett par månader kommer det att vara tre år sedan jag började försörja mig på min verksamhet på heltid (och leva en supersnål tillvaro). När jag inte flänger runt på workshops, alternativt sitter vid ritbordet i Årsta – eller i Malmö för den delen – driver jag en podcast med min väninna och högra hand, Stef Gaines. Den heter Mangapatriarkatet och handlar om serier i största allmänhet och den svenska seriescenen i synnerhet.

Nå. När jag säger serier, menar jag tecknade serier. Pratbubblor, rutor, krasch bom pang och hela kalaset. Jag har gjort mig mest känd för mitt hyllade epos Medley (som släpptes i sin första samlingsvolym hos Kolik förlag förra året, och som innan dess gick i Utopi Magasin – serien har för övrigt nominerats till seriepriset Urhunden för 2013 års bästa originalsvenska seriebok) men tecknar även en kär seriestripp för Science Fiction-bokhandelns utskick, och kommer dessutom att illustrera jubileumsboken som kommer ut i höst.

Jag älskar den här konst-/berättarformen, och föreläser gärna om ämnet. Eftersom detta första originalinlägg kommer att finnas på min hemsida – lisamedin.com – kan ni faktiskt kolla in mina alster, min (ouppdaterade) CV, och läsa om hur jag jobbar om ni känner för’t. Så nog om det.

 

Den här bloggen

… kommer att handla om min vardag som serieskapare. Den kommer även att tillåtas balla ur och handla om saker jag gillar, som exempelvis mangafilm, surdegsbröd och igelkotten Sonic. Utöver det lär det skrivas en massa om saker jag funderar över, saker som är på gång och fantastiska saker jag är med om. Ska verkligen försöka skriva ofta, men vill ni ha kortare och tätare uppdateringar rekommenderar jag att följa mig på twitter; där heter jag @lisamedin. Eller kolla in spalten här bredvid, där du kan läsa vad jag har för mig på den plattformen. Varning för larv.

Bilden till detta inlägg är tagen av Karl-Erik Lindkvist. Använd med tillåtelse av fotografen.