Fri men ändå bunden till en öppen famn

Lisajobb jobb och jobb, rätt så nöjd, vardag Leave a Comment

Sedan jag började på Serietecknarskolan i Hofors som äppelkindad 20-åring, så har jag i princip alltid haft ateljéplats. Det känns viktigt på något sätt, att fokusera på arbetet när man är på jobbet, för att sedan vara ledig när dagens arbete är klart. Första ateljéplatsen var på Serietecknarskolan, följt av dito på Serieskolan i Malmö, och när jag väl kom tillbaka till Stockholm så startade och drev jag ateljéföreningen Otecknad med några kompisar/kollegor på Telefonplan under några års tid (2008-2012).

Sedan årsskiftet 2012/2013 har jag suttit i en lokal vid Valla Torg (i Årsta; söder om stan, nära och med bra förbindelser). De jag sitter med är inte serieskapare, istället består gänget av en journalist, en latinist samt en textilkonstnär. Och så jag, då. 
Utan att överdriva: den jobbtillvaro jag haft de senaste åren har varit den överlägset bästa hittills och konkurrerar ut allt annat med hästlängder. Det har känts lugnt och fokuserat, kommunikationen oss sinsemellan funkar fint, jag får mycket jobb gjort och inte minst, jag har verkligen trivits i lokalen. 

Självfallet måste allt fint ta slut någon gång. Ombyggnationer/renovräkningar i området i kombination med en överkomlig deal från hyresvärden har lett till att vi under den senaste veckan packat ihop precis allt, rubbet, för att flytta in i en ny lokal. Den är större, har egen ingång (vi har tidigare delat ingång med hyresgästerna i huset) och kommer att kräva sisådär 1-2 nycklar istället för 4 stycken (ser SÅ fram emot att ha en lättare nyckelknippa…!).
Nackdelen är att lokalen ligger en bra bit längre bort; i Bagarmossen.
20 minuters restid blir alltså – hur man än vänder och vrider på det – 40 minuter, från och med i övermorgon. 

View this post on Instagram

För att citera @ulrika.mars : "Bara så ni vet".

A post shared by Lisa Medin (@lisa.medin) on

Trots att det varit väldigt mycket att stå i, känns det väldigt bra att flytta. De senaste månaderna har de intensiva renoveringarna i området trappats upp, och bara nu under de senaste veckorna har jag ärligt talat dragit mig för att gå till lokalen på grund av oväsendet och byggkaoset utanför. Den nya lokalen känns dessutom bra, och det är lätt att dagdrömma om att få slå sig till ro där. Speciellt nu när det blir ljusare igen, det är nämligen gott om grönska utanför fönstren vilket känns rogivande.
Efter att i eftermiddags ha packat de sista lådorna tog jag idag en extra vända in till stan, för att plocka upp en skrivbordsavskärmare; är riktigt pepp på att få plocka upp mina omsorgsfullt sorterade böcker och kontorsprylar, göra fint och ordna till den nya ateljéplatsen. Cintiqen ligger i bakluckan på en bil och väntar på att få komma till sitt nya hem. 

Idag låste jag dörren till Årstalokalen för sista gången.
Imorgon kommer en flyttfirma och kör möbler och flyttlådor till den nya adressen.

Vem vet? Det kanske blir riktigt kul att rita serier i en ny miljö. ❤️ 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *