Boksläppet

LisaUncategorized

Det har varit fullt upp de senaste veckorna, så nu kommer ett sådant där monsterinlägg igen. Eller, faktiskt ett tredjedels monsterinlägg. Here goes!

Förberedelser

De senaste veckorna har bestått av resande, förberedelser, trycksaker, fest, mailande, fler förberedelser, och lite signering. Och lite mer saker. Kommer att dela upp det hela i ett par inlägg, så låt oss inte gå händelserna i förväg! Först…!

Lite trycksaker. Medleyboken ligger i mitten, som storleksreferens.

Inför signeringen på SF-bokhandeln/-arna, Staffars och inte minst Seriefestivalen hade jag passat på att trycka upp lite bilder i storformat. Tanken är att man ska känna att man verkligen är på ett Medley-event (och av reaktionerna att döma verkar det som vi lyckades!). Innan vi kunde göra något blev det emellertid uppenbart att bilderna skulle behöva monteras på något styvt innan de kunde användas. Sagt och gjort!

Medley CREW rycker ut!

Stef, Linus och Randi. Klappa, klappa, klappa.

Precis som en ICA-gubbe en gång i tiden målades om i akrylfärg för att bli en standee-Axel, öste vi på med klisterspray och plattade ut på kartong och kapa tills resultatet såg maffigt ut.

Nu var det dags. Lite smink, lite glitter, massa böcker. Onwards!

Releasefest!

Den Franska Bukten.

Lokalen tog hundra gäster, och hölls fylld hela kvällen med hyfsad genomströmning! Och alltså jösses vilken releasefest. Jag är helt förbluffad. Så många ansikten, stämning på topp, en fantastisk synth-DJ. Jag signerade och ritade i böcker – Fabian fick ränna iväg till Kolikgrottan och hämta fler mitt i natten – och allt jag behövde göra var att sitta på en upphöjning (inte helt olik en liten scen) och ta emot jubel och drinkar. När fantastiska Yvette dök upp som en total överraskning, raka vägen från Göteborg, då började jag storböla. Obs glädjetårar.

Så jag satt på min scen och blev hyllad, en trogen possé vid min sida. En rolig grej jag blev varse om först efter ett tag var att folk på grund av bordets låga höjd, var tvungna att knäböja när de skulle få sin bok signerad. Det hjälpte ju min kungliga hybris rätt rejält.

Runtom i lokalen fanns de olika storformatsillustrationerna utplacerade. Mission accomplished.

Tack till Dev Karnal Fridén, Marie Flood och Mikael Grahn för fotografierna! Det går fint att skicka foton till medley [snabel-a] lisamedin punkt kom om man skulle vilja dela med sig av egna alster.

Sedan: Anime the concert

Här har jag inte så många bilder, delvis för att jag inte tog flera och delvis för att man inte hade tillåtelse att återpublicera bildspelen som ackompanjerade varje musikstycke.

Nu ska vi spela ledmotivet till Ranma1/2!

Anime the concert var mycket roligare än jag trodde det skulle vara. Förmodligen på grund av att listan med musikstycken var skräddarsydd för min generation; vi som lånade VHS:er av varandra i mangafilmens barndom, sedermera fick tassarna på mer suspekta blandkassetter och slutligen importerade DVD-filmer innan vi fick nys om hur internet skulle användas.
Majoriteten av serierna som avhandlades var sena 90-tals-/tidiga 00-talsserier. När Bratja från Fullmetal Alchemist och sedan Escaflownes Dance of Curse spelades, då var det ståpäls som gällde.

Tänkte egentligen också berätta lite om första signeringen som gick av stapeln för exakt en vecka sedan på Science Fiction-bokhandeln i Stockholm, men sparar det tills jag fått tag på lite bilder från evenemanget. Såhär börjar det nu se ut i butiker som säljer serier i alla fall!

Sist men inte minst kan man idag glädjas åt att Göran Everdahls slutkläm i långfredagsprogrammet av Spanarna i P1 innehöll en referens till undertecknad och Medley. Jag rekommenderar att lyssna på hela programmet (brukar se fram emot det varje vecka), men vill man gå rakt på efterrätten kan ni klicka här – och förhoppningsvis komma direkt till 38:43, då det relevanta stycket läses upp.

Jag är inget fan av påsken, men hoppas alla har en riktigt härlig helg ändå. Själv ska jag fixa med en sak som jag ser så mycket fram emot att få klart och kunna visa upp för er nu under april, oj oj oj! Det är så mycket bättre än påskgodis.