Ibland vandrar fröken Medin på gatorna som en vanlig tecknare…

LisaUncategorized

Jag hade en liveteckningsföreställning igår på Kulturhuset. Det var jättekul!

Dev var DJ.

 

Första livebilden. Tecknad under kontrollerad panik.

Det kom asmycket folk! Jag blev rörd. Fast efteråt, då teckna-framför-folk-paniken släppt.

Andra livebilden. Tecknad under kontrollerad kärlek.

Jag behövde proklamera min bromance med Stef Gaines, så andra bilden blev en kärleksförklaring till henne, och kaffe.

Jättetack till Serieteket, Kulturhuset, och inte minst underbare Ola Hellsten! Mer sånt här i framtiden, tycker jag. Och då kanske jag fått in snitsen, och kan teckna utan fullt så mycket panik. Även om det är nyttigt att ta sig utanför sin comfort zone då och då.

Idag har jag gjort bildmanus och fixat en ny photoshopfil med Utopis nya mått som jag ska skriva ut för nästa kapitels blyertsskiss. Inte jättestor ändring för mig, men en ändring likväl. Nästa kapitel måste jag göra på rekordtid, och det är ju lite svettigt. Iofs är det mest slapstick, men det är massa nya figurer, nya miljöer, och hur många rutor som helst. Anpassar mig lite för formatet.

Bloggandet två månader framöver kommer förmodligen handla mest om… ja, serietecknande. Utan spoilers. Vi får se hur kul det blir.