Sommarrapport

LisaOkategoriserade

Med tanke på att det blir likadant varje år, borde varken ni eller jag bli förvånad över att all verksamhet här bara lade av månaden efter SPX/SIS. Däremot är det inte försvarbart att det ska fortsätta vara stendött i bortemot TVÅ månader, så här kommer en pliktskyldig statusrapport.

Vid sistnämnda seriefestival lämnade jag in kapitel 6 av Medley, det kortaste kapitlet hittills. P.g.a. tidsbrist skalade jag bort  de två inledande sidorna, något som ni inte kommer märka av i tidningen men som kommer att göra övergången mellan kapitlen bättre i själva boken. 19 sidor alltså. Och nästa kapitel kommer inte att bli så mycket bättre sidmässigt, beroende på tidspress kanske det t.o.m. hamnar på 17 (!!) sidor. Själv skulle jag helst se att det blev 21, men tidningen måste komma ut och jag har en del frihet att stuva om när boken skall sammanställas i slutet av året.

 

Kapitel 7 är alltså – föga förvånande – anledningen till att det är så tyst här i krokarna. Det och att jag hade mage att både ha en skaparkris (som verkar löst nu) samt semester. Det var oförskämt trevligt att hänga med min och särbons familj, slappa och stanna uppe sent för att glo på film i nästan en vecka. Nackdelen är att jag verkar ha jobbat upp mitt minecraftberoende igen.

Kommer att prova på att jobba ifrån Malmö under sommaren eftersom Den Stora Kärleken bor där. Har fått låna ett ljusbord, så vi får se hur det går. Sedan har jag även knåpat ihop en serie för SF-bokhandelns utskick vilket borde komma ut närsomhelst. Ber på förhand om ursäkt till alla som spelar brädspel/kortspel och känner att jag inte portätterar den falangen/inriktingen korrekt. Jag gjorde lite research, men det finns en gräns för hur dedikerad jag kan kosta på mig att vara.

Oh yeah. Ni vet Uppcon? Nordens största konvent för östasiatisk populärkultur? Jo, det är ju sista året de öppnar portarna, och ärligt talat har jag inte varit där sedan jag var arton. Men efter ett antal inhopp i Animéradion ska jag nu följa med till Uppcon och spela in, och jag skulle ljuga om jag sa att jag inte såg fram emot det.

cd_saint_seiya_theme_song_best
Ungefär såhär kommer det att bli.

Uppcon – Söndagen den 17:e juni
Se Animéradion live, kl 11:00 – 12:30 i Sal C

Det är oklart hur allt ska gå till, förmodligen babblar vi på som vanligt. Med publikinhopp!
 
Dessutom kommer Nina von Rüdinger och Kim W Andersson signera sina fantastiska seriealbum Oblivion High och Alena vid Science Fiction-Bokhandelns bord, så kom, kom kom! Pumpa lite kärlek och cash i vår älskade seriekultur!