SIS 2012

LisaUncategorized

Det var fint, det var kul, det kändes sorgligt, och ändå var allt sig likt. Nästan, i alla fall.

Som Kristiina velat.

Minnesstunden för Kristiina ägde rum på fredagen. Liveband, utställning och oj vad fina tal. Det var en konstig känsla att bli glad över att se alla – att känna glädje över SPX och att så många var samlade – samtidigt som den bedövande insikten att Kristiina inte var där, och vad den här minnesstunden egentligen innebar. Men det var väldigt väldigt fint, och all heder åt Serieteketgänget som lyckades genomföra det här.

Tomas Antilas fanzinbord. Gott om godingar att bläddra i. Hur gick det med försäljningen? Facit kommer längre ner…
Prisutdelning för Wasabi Press tävling ”Klara, Färdiga, MANGA!”.

Som vanligt hände det en massa saker som jag inte hade tid eller möjlighet att gå på. En imponerande mängd programpunkter trängdes om uppmärksamhet, så att det kom så många intresserade åhörare på Medleysamtalet under lördagen gjorde mig gladare än ni kan föreställa er.
Folk ställde frågor! Skrattade! Var med! Wohooo!
Och så fick jag träffa ett väldigt engagerat fan, vilket var awesome. Jag fick en fanbild med Axel och henoms egna OC! Som hade en egen bakgrundshistoria, förlagd till Medleyvärlden! Gissa om jag blev stolt. Finast EVAR.

Över huvud taget var det underbart fint att få bevis för att det man gör når ut. Det tar ändå sjukt mycket tid att fixa en serie, och sedan är det inte säkert att det blir en respons. Men nu VET jag att ni finns. Och att ni ställer roliga frågor!

 

Brukar säga att mitt absolut finaste SPX-minne är från 2007, då jag hade den goda smaken att fylla år under mässan. Nu när jag fått prova på det igen är det verkligen någonting jag kan rekommendera! Det var fantastiskt roligt, och alla var extra snälla!

Kolla in Myskoteket, till exempel! Myskoteket VINNER.

Partyhattar till alla! Bilden är snodd från Myskotekets twitterstream.

Partyhatt, serpentiner, partytuta och födelsedagsbakelse, check check check check!
Passade på att förklara Medley med hjälp av utplacerade partyhattar i webb-teve. Dessa spred sig sedan kring Koliks/Utopis bord och började dyka upp lite här och var.

 

Såhär tyckte Björn att jag såg ut (Myskotekets bild, modifierad).

Skulle kunna fortsätta ranta om hur fantastiskt allt (jag?) var, men nog om det.
Vad hände mer? Jo! Kim ordnade cosplaytävling. Hans eufori när Fanny dök upp i dödsläcker getup är svår att beskriva.

Alena/Fanny med sin skapare.

På kvällen blev det förlagsmiddag. Skaldjur, bubbel, ost och vin. Det var gemytligt.

Hängde med och drack en öl efteråt, men orkade inte gå på fest. Inte någon av dagarna, faktiskt. Det var lite trist eftersom jag hade sagt till typ ALLA att jag skulle komma, men kanske nästa år.

Nästa dag höll jag i debutantpanelen där Alice Engström, Julia Thorell, Sofia Malmberg, Johanna Koljonen och Nina von Rüdinger deltog. Jag tror det blev ganska välbalanserat och intressant. Paneldeltagarna var i alla fall asduktiga!

Debutantpanelen på söndagen. Snodd från Hög av Seriers twitterstream. Välbesökt!

 

Översikt från trappan i stora salen.
Antila sålde SLUT!
Kwak.

Nu är det ändå snart en vecka sedan, och jag är fortfarande zonkad. SPX/SIS är verkligen årets höjdpunkt i seriesammanhang, en stor släktträff för branschen. Man ser fram emot det så in i bomben, och så swisch är det över.
Hittade ett par imponerande alster bland böckerna/fanzinen i år men jag har en gnagande känsla att det är mycket jag missat. Nåja. Det är därför internet finns.

Nu sitter jag med manus/bildmanus till kapitel 7. 6:an blev klar alldeles innan SIS, och nu kör vi helt enkelt vidare. Tuff tuff.