Terminsavslut

LisaUncategorized

Det har märkligt nog varit ett lagom högt tempo på sistone. Behagligt, skulle jag gå så långt som att säga. Sommaren har verkligen kommit.

Höll under de två senaste veckorna workshops i Järfälla utanför Stockholm. Det här är en av de gig jag haft nöjet att komma tillbaka till under ett par års tid, sommar och vinter. Det är alltid lika roligt att jobba med skolan, och inte minst med elever som väljer om mitt ämne gång på gång. Värmer ett tecknarhjärta (inte för att det är fruset, har fått så mycket pepp och värme på sistone!).

När jag får möjlighet att ha en grupp under flera lektionspass, under flera dagar, brukar jag ibland passa på att låta dem bekanta sig med serieteckningsmaterial såsom tuschstift och rasterark. Den här gången hann vi sätta ihop en fanzin tillsammans!

En annan trevlig sak med att få besöka skolan innan terminens slut är att känslan av terminsavslut infinner sig. Man tackar av eleverna, de går på sommarledighet och själv kan jag känna ett avslut som ibland är välbehövligt när struktur blir en bristvara.

Älskar när man får en sånhär bricka. Kolla, DC Studio! Har nog inget med serier att göra. Eventuellt.

Var också med i radio igen, spelade in ett inslag för P4 Radio Uppland från Radiohuset! Blev lite krux med direktlänken, första studion blev dubbelbokad. Men det löste sig ändå, och det blev en riktigt trevlig pratstund.

Har jobbat en hel del i Uppsala med omnejd, så det kändes väldigt roligt att de valde att plocka upp Medley. Själva sändningen – det är en morgonsändning och pågår därför i ca 3 h, finner ni här (Medley-intervjun kommer 01:43:54 in i programmet), vill ni lyssna bara på inslaget med undertecknad finner ni länken här.

Så här avslappnad och proffsig är jag vid en mikrofon i Radiohuset.

Just ja, seriestrippen som jag gjorde för SF-bokhandelns katalogutskick häromsistens – och som dessutom gästas av Peter Bergtings drake Gorgobestor – finns nu att plocka upp gratis. Om ni inte redan fått den i er brevlåda? Här är en sneak-peak i alla fall. Jag hade hemskt roligt när jag ritade den.

Utspelar sig i den sprillans nya SF-butiken i Göteborg.

Jag har en liten utmaning framför mig i veckan. Lyckas jag, kanske det blir lite högre tempo och arbetsblogg här framöver. Vi får se. Det kan potentiellt bli skoj, men ska inte lova något. Vi kan kalla det mitt lilla sommarnöje.