Hett, hett, hett

Lisajobb jobb och jobb, listor, schema 1 Comment

För en gångs skull tänkte jag ligga steget före och berätta om saker som är relativt aktuella – eller till och med ännu inte har hänt! Orimligt, jag vet.

Först och främst; jag har i princip inte ritat något denna sommar, som inte varit frilansjobb. Det har förvisso varit ganska angenämt med roliga uppdrag som jag är stolt över, men nu saknar jag verkligen att rita Medley. Hade en preliminär planering som jag och Sofia på Galago tog fram…  den är, kan man säga, körd.

Det optimala vore att helt enkelt låsa in sig på ateljén och riva av så mycket som det bara går innan nästa deadlineperiod, men det är inte heller fel att ha semester. Hm.

 

Roliga saker jag gjort på sistone

 

Två grymma affischer!

Harry Potter och Pride-affischer till SF-bokhandeln!

Det är ingen hemlighet att jag gillar att samarbeta med den bästa nördbokhandeln i Stockholm, Göteborg och Malmö – och när de frågade om jag ville göra affischer åt dem var jag inte sen att tacka ja. Resultatet ser ni ovan!

Affischerna har kunnat skådas i SF-bokhandelns butiker samt i deras sociala medier-kanaler, och gjordes för att uppmärksamma butiksevenemang som SF-bokhandeln arrangerade.

 

Utdrag ur serie om Hedy Lamarr till tidskriften Historiskan

Serie om Hedy Lamarr till Historiskan

Ett oväntat och roligt uppdrag som jag är oerhört mallig över. Serien är med i nr 3/2018 som kommer ut i butik den 2:a oktober. Jag tycker definitivt att man ska köpa och stödja tidningen om man har möjlighet – den behövs! Här är en länk till Historiskans hemsida, där man kan läsa mer, skaffa en prenumeration eller köpa lösnummer.

 

Andra saker som är på G

 

Draw the line-utställningar och framträdanden!

Som jag skrev om i förra inlägget, deltar jag i serieantologin Draw the line med serien Boss Lady (en av de svåraste grejor jag tecknat). Boken lanseras parallellt med en rad utställningar som tar avstamp i berättelserna, och som äger rum i  i Malmö, Borås (min födelsestad!) och Stockholm.

I samband med invigningen av utställningen på Serieteket, Kulturhuset Stadsteatern, kommer jag och Stef Gaines att delta i ett scensamtal med antologins ena redaktör, serieskaparen Malin Biller. Detta äger rum snart – fredagen den 17:e augusti, kl 17.00. Inte missa! Här kan man läsa mer på Kulturhuset Stadsteaterns hemsida, och här kan man anmäla sig till evenemanget via Facebook.

 

Föreläsning på Kräftriket

Jag vet inte vad jag gett mig in på. Men den 8:e september kommer jag att finnas med bland föreläsarna på International Academic Conference – Manga, Comics and Japan: Area Studies as Media Studies på Stockholms universitet, vilket arrangeras av Dept. of Asian Studies, och hålls på Kräftriket 4a, Aula, 6–8.
Det är en hel dags föreläsningar (pågår kl 9.30–16.00), och mitt modesta lilla bidrag, Twisting the mundane to the fantastical: Manga influences in western comics narrative, hålls cirka klockan 13. Men det är en massa balla föreläsare, så jag rekommenderar att vara med hela dagen! Här kan man läsa programmet och lära sig mer.

 

Montervärd på Comic Con 

Förra året hade jag nöjet att jobba med ColArt och Promarkers på Comic Con Stockholm, och i år kommer jag att finnas på plats i samarbete med Celsys, som ger ut mitt absoluta favorit-datorprogram för serieskapande; Clip Studio Paint! Tider och liknande är inte satta ännu, men om du råkar vara på plats den 14:e-16:e september på Kistamässan – kom förbi och säg hej!

 

Såhär uppstyrt kan det se ut när jag är ute och håller workshops och föreläsningar!

Workshops!

Det är ett gäng inplanerade under hösten, och jag kommer att fylla på högerspalten här bredvid allt eftersom. Det är i nuläget klart att jag kommer att besöka Vivalla, Örebro, Borås (i samband med Draw the line-utställningen), Barkarby och Kungsängen. Vilket jag såklart ser mycket fram emot!
De flesta workshopsen är från 10 år och uppåt, men några har en äldre målgrupp.

 

Phew! Det var allt, tror jag. Deltar också på Seriegatan på Bokbordet Stockholm den 19:e augusti för att assistera Stef Gaines och Jesper Nordqvist (som nyss har släppt senaste delen av vampyreposet Animaköp köp köp!!), och så gör jag ett kort inhopp på Bok- och biblioteksmässan i Göteborg och deltar i två scensamtal, under fredagen och lördagen (28:e och 29:e september).

Nästa inlägg kanske får lov att handla om hur man inte kan vara så jäkla peppig hela tiden eftersom serier är knepigt (samtidigt som det är bäst). Det behövs någon slags balans till alla reklamiga inlägg emellanåt! Men beroende på vad som händer kan det hända att det handlar om något helt annat. Vi får se!

Comments 1

  1. Shit!! Vad kul att läsa om allt du gjort och kommer göra! Extremt bra jobbat!
    Hoppas du får teckna mer på medley igen snart dock, saknar den med!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *