Färgsprakande och virvlande

Lisahassa brassa gambaremassa Leave a Comment

Hösten hittills har artat sig… tja, spektakulärt väl, på jobbfronten. Vid det här laget är samtliga åtaganden som jag listade i förra inlägget avslutade, och på andra sidan väntade tydligen ännu fler roliga uppdrag.
Ska (försöka att) inte vara en störig jäkel, men man kan summera det typ såhär: för några månader sedan tjurade jag över en rad uppdragskategorier som jag gärna skulle velat utveckla. Ni vet, visa framfötterna och testa om de skulle funka för mig. Jag ville dock på något magiskt sätt att detta skulle ske utan en enorm ansträngning från min sida, vilket kan upplevas som ett drygt och kontraproduktivt sätt att förhålla sig till sitt eget öde.

Coolaste gänget vid Stockholms bokbord. Bild tagen av Ola Forssblad!

Eftersom jag är en magisk huvudperson (eller något) så blev det på något orimligt sätt så, att tre av dessa tre kategorier uppenbarade sig i form av uppdrag som – till synes – hoppade fram från ingenstans (nå, det är en lögn, allt som jag någonsin fått möjlighet att göra kommer liksförbannat från någon tidigare ansträngning längre bak i tiden men ändå). Visar väl upp grejor när det är lämpligt; vissa är mindre saker som inte är för kulturell konsumtion, andra kommer att bli lite mer officiella snart.

Hur som helst. Jag har alltså haft en varierad och spännande frilanskost denna höst, fått bättre grepp om mina styrkor och svagheter. Och jag har kul. Gah, förlåt – hade verkligen planerat för ett inlägg med fokus på att berätta om hur man måste kämpa (!!) och tuffa sig igenom hårda tider, som i våras. Men, en sak är i alla fall säker: tuffa tider kommer igen.
Och igen.
Så inlägget har bara skjutits upp en smula.

Bilder från min roliga höst!

Nu blir det en såndär ”först hände detta, sen hände detta, sedan detta…” men utan jättemycket text. Tjo!

Föreläsning på Stockholms Universitet i samband med International Academic Conference – Manga, Comics and Japan: Area Studies as Media Studies, den 8:e september 2018.

Hänger med coolaste Nabila (som har världens bästa possé) på Comic Con i Stockholm. Även: Min nuna på en DÖRR.

Utställning med utdrag ur serierna från Draw the line-antologin på Borås Kulturhus. Serierna blev jättestora!

Panel på Bokmässan om Serieboken (En bok för alla, 2018) tillsammans med Johan Wanloo och redaktör Elin Lucassi. Bild av Rolf Lindby.

Det ska däremot inte vara för bekvämt heller. Nu under oktober väntar tre (eller fyra?) inlämningar, följt av sju workshops på fem dagar. Och någonstans där i krokarna hoppas jag hinna färga om håret och jobba lite på Boken också. Det har gått, eh, ”sådär” med det sistnämnda i år, ta i trä.

Klarar jag mig igenom halva november utan alltför mycket stress, då blir det serier för hela slanten. Vi ser fram emot det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *