Terminsstart!

LisaUncategorized

Tillbaka efter sommaren (skulle säga semestern, men den varade ändå en hyfsat liten del av sommaren), och som vanligt blev det tyst här i två månader. Vad hände under tiden då …?

1. Medley-sidospår

Var det här ska leda i slutändan är faktiskt inte helt klart, men något som definitivt är klart är det första sidospårets medverkan i Utopi nr 10/11! Vad är då ett sidospår? Jo, det är något som jag tidigare hade bestämt att lägga åt sidan eller bara vagt antyda i själva serien, nämligen de olika figurernas personliga berättelser. Arbetsnamnet var – och nu får ni ursäkta min franska – karaktärsrunk. För det är precis vad det är.

Först ut är berättelsen om Theodore och Catherine, alltså vad som egentligen är dealen med de där två.

VADFALLS, FÄRG?! Ja. Maestrons dotter är den första Medley-serien jag gör i fullfärg. Den är bara på tio sidor, så jag kände att jag lika gärna kunde prova. Det är också första gången som jag gör någon slags seriös (häh?) färgläggning på en narrativ serie (undantaget kortare reportageserier på 3-4 sidor), som ett experiment.
Stort tack till Tomas Antila och Randi Johansson för deras sommarflats (= grundläggande färgområden)! Det är nämligen också första gången jag provar att ha assistenter utan att det är panik, för att se hur det funkade. Funkade okej. Vi får se hur jag gör med de här kortisarna i framtiden, har levlat upp i snabbhet när det kommer till färgläggning så det är möjligt att det går enklare framöver.

– Kommer hela Medley vara i färg nudå, eller?!
– Näe.

– Men vad fan, du kan väl inte hatta fram och tillbaka mellan svartvitt och färg!! Vad har du i kikarn, fröken Medin?
– Kortfattat: Sidospåren kommer att vara i färg, för Utopi. Huvudstoryn kommer att göras direkt för boken, och är inte i färg, Vad det innebär i förlängningen får ni helt enkelt vänta och se. Fuhu.

Dessutom,

2. Utopiska Visioner

Jag ska äntligen vara med i en utställning! På Nacka konsthall och sedan turnerande runtom i landet, no less! Tänker inte avslöja vad som kommer att vara med i utställningen, men ni som följt mig på twitter under sommaren har nog lite koll på vad som väntar.

3. Ordningen upprätthålls alltid

Hade redan tackat nej till medverkan två gånger, men på tredje försöket fick Johan Kimrin med mig på denna kommande antologiprojekt med texter av Pär Thörn. Jag gör en kortis på tre sidor med titeln ”Kodknäckaren”. Jobbade halvslarvigt med tidsenligheten på referensbilderna, men annars är det nog dags att vi etablerar jag nu borde kallas för serie-Sveriges Will Eisner. Motherfuckers.

Släpps till bokmässan, vilket är ett helt eget kapitel i sig, men heads up: jag är där tors-sön, huvudsakligen i Koliks monter (A01:31).

4. Ny SF-bokhandeln-seriestripp

Denna gång kände jag att Star Trek-humor var i sin ordning.

Kommer snart att finnas i din brevlåda (om du får hem Science Fiction-bokhandelns katalog) eller i din närmaste SF-bokhandel. Bara att plocka upp.

5. SNART: Ny hemsida!!

Ja! Efter sex miljoner år ska det äntligen bli ordning på torpet. Ni kan läsa om alla amazing saker som kan kan tänka mig att göra för pengar, plus ett efterlängtat galleri. Det sistnämnda är det jag behöver ordna med nu innan sidan kan åka online, det och fixar som mina snälla testpersoner håller på att kolla på.

Hemsidan är inte uppe ännu, men jag kommer att tjoa och hojta när det är dags för premiär.

Utöver ovannämnda punkter har jag badat, solat, ätit och druckit gott, chillaxat och hängt. Däremot har jag verkligen saknat de rutiner som liksom inte riktigt finns på sommaren, så höstens återgång till ordinarie radiotablå, kontorstider och tågtabell välkomnas med öppna armar. Det är inte bara startskottet för bokplanering och frilansjobb, det är också jakten på sistnämnda jobb som kommer att ta sin beskärda del.

Och kaffe. Och varma tröjor. Och fina färger.