Debutbar och kärva tider

LisaOkategoriserade

Det känns som att sist jag skulle skriva inlägg blev det alldeles för mycket per inlägg eftersom både våren och sommaren bjudit på så mycket roligt. Sedan kom hösten, puttrade på i vanlig takt, jag kunde plocka upp några lösa trådar och… Wham! Just ja, den där grejen också.
Men nu går jag händelserna i förväg.
Innan jag glömmer det helt: Debutbar Serier på Stadsbiblioteket Stockholm, 26:e november kl 18. Spännande bokkavalkad, samtal och bokförsäljning. Kom dit om du kan!

… Så. Nu finner jag mig i den prekära situationen jag inte egentligen varit i på ca 2 år: jag måste jaga frilansgig. Situationen blev än mer grav när två av mina återkommande projekt föll bort. Så nu gäller det att ligga i för att finansiera framtida skapande, och jag kan inte säga att jag har vanan inne, direkt.
Ärligt talat är situationen inte vrålakut, åtminstone inte ännu. Jag ser alltid till att ha en överlevnadsbuffert som köper mig tid, men som det är nu hjälper alltså varje krona. Och tyvärr kommer det här gå ut över arbetet med framtida Medley.

Medley ja!

Eftersom jag i princip har gått ut med det offentligt redan, kan det vara lika bra att få ner det här också: Medleys fortsatta huvudstory kommer inte att gå i Utopi magasin (den får ni vänta med att läsa tills bok 2 kommer ut!). Däremot planerar jag – även om ingenting är klart ännu – att låta något annat Medley-relaterat gå i tidningen; en serie världsutvidgande, karaktärsfokuserande, korta, avslutade (?) berättelser. Arbetsnamnet (som ni kunde ana i Utopi 10-11…) är ”Sidospår”. Kanske berättar mer i ett senare inlägg.

Det var i alla fall planen. Men på grund av mitt nuvarande läge är det troligt att inte fullt så mycket tid som jag skulle behöva kan läggas på serien. Det är tråkigt, men för att kunna betala telefoni/internet, ateljéplats(er), resor och annat som behövs för att driva min verksamhet måste jag alltså jobba med att få in uppdrag. Jag har varit alldeles för bortskämd tidigare.
Det här betyder absolut inte att jag inte kan jobba med mina egna serier parallellt, det har jag trots allt alltid gjort; men produktionstakten måste måttas efter matsäck, och att säkra en inkomst kommer alltid först.

Som tur använde jag bland annat min fantastiska produktiva sommar till att göra en ny hemsida. Den är verkligen jättefin. Kolla in bara:

Ska också bli bättre på att uppdatera bloggen. Det säger jag iofs jämt, men det blir så larvigt med ett aslångt inlägg i kvartalet istället för ett lagom långt varannan vecka.
Förhoppningsvis sätts lite saker i rullning snart som jag kan skvallra om.