Festival-vår!

LisaOkategoriserade 1 Comment

Det tidsenliga inför-festival-inlägget! Denna tidiga maj kan ni njuta av fröken Medins närvaro på Nordsken i Skellefteå såväl som Stockholms Internationella Seriefestival i Kulturhuset Stadsteatern. Även! Kort rapport.

FEM MÅNADER, Lisa Medin. Herregud. Hur lyckas man?

Nåja.

Inom en mycket nära förestående framtid kommer följande att hända.

Festivalen Nordsken i Skellefteå, 5:e–6:e maj

Jag besöker för första gången i mitt liv Skellefteå, och som gäst, till och med! Helt fantastiskt. Här kan ni läsa om min närvaro på festivalen, det är möjligt att jag finns tillgänglig för signering av Medley också.
Faktum är att jag tjuvstartar redan på onsdagen med en workshop på Stadsbiblioteket. Det är sluten anmälan så tyvärr är det inte öppet för allmänheten. Men!


nordsken-skärmdump

Torsdagen den 5:e maj, kl 13:00 – 14:00: Workshop på Lilla Scenen

Denna gång för allmänheten! Jag har kokat ihop en utomordentlig serieövning för dig som vill ha lite mer att bita i. Självfallet erbjuder jag även roliga och enastående övningar för dig som vill komma igång med att skapa figurer. Kort sagt: alla är välkomna!

Fredagen den 6:e maj, kl 11:30 – 12:30: Seriesnack på Stora Scenen

Undertecknad, Ola Skogäng och Emil Maxén sätter oss ner och diskuterar serier, bildberättande och kanske t.o.m. skaparprocess! Det kommer bli episkt! Maxat! Grymt! Så klart måste du komma.
… sedan ämnar jag kasta mig på planet till Stockholm och slinka in på välkomstskålen såväl som någon releasefest. För sen är det dags för…
sis2016-karta

Stockholms Internationella Seriefestival, 7:e–8:e maj

Som vanligt har jag och Stef gjort festivalkartan. Var så god. ❤️
Det var såhääääär nära (nej okej jag ljuger, det var ganska rimligt med tid faktiskt) från att jag skulle haft ett nytt Medley-kapitel på plats åt er. Men man kan ju inte få allt. Istället får ni:

Lördagen den 7:e maj, kl 16:00 – 17.00: Mangapatriarkatet på Ekotekets Poddscen

Om ni missat det, så återuppstod Mangapatriarkatet efter sitt långa långa uppehåll strax innan helgen. En sänkt ribba, och en lång väg tillbaka! Vill ni ställa oss mot väggen eller ge oss kärlek och pepp? Besök oss då när vi spelar in vårt första (i den nya tappningen i alla fall!) LIVE-avsnitt framför publik! Det kommer bli grymt.

mangapatriarkatet-pratsnitt1

Söndagen den 7:e maj, kl 11.15 – 12.45: Branschpanelen!

Festivalens traditionella Branschpanel i två block leds av Lisa Medin och Stef Gaines alias Mangapatriarkatet. I första blocket diskuterar vi med Gabriella Gomez och i andra delen med Frida Ulvegren, Johan Jergner-Ekervik och Anders Végh Blidlöv om den brännande frågan: ”Är det realistiskt att rita sci-fi?”!
I övrigt tänker jag att det är trevligt med seriehäng, så ser ni mig – säg hej! Jag kommer inte ha bord, men förmodligen en iPad och den KAN eventuellt innehålla en och annan sprillans seriesida från Medley 2. Ni får även hemskt gärna bjuda mig på öl. ❤️
Festivalbilden längst upp i detta inlägg är tecknad av Kim W Andersson. Kolla in hans grejor vetja!

Slutligen,

Den 25:e juli kommer en text att dyka upp här på bloggen som ursprungligen skrevs åt Serienätverket Underlandet. Vill ni läsa den redan nu i all sin prakt och med fina illustrationer, så kan ni göra det här.

Comments 1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *