Utställning och festivaldags!

Lisafest, hassa brassa gambaremassa, mässa, medley, schema, SIS Leave a Comment

Efter en mycket behaglig ritperiod (också känd som månaden april) har det åter blivit dags att rikta blickarna mot serie-Sveriges största händelse under hela året: Stockholms Internationella Seriefestival! Som vanligt är det pirrigt, stressigt och roligt nu veckan inför.

Det är den tiden på året, helt enkelt.

Lisas schema för Seriefestivalen  2017

I år deltar jag i två scensamtal, samt i en utställning i Gamla Stan som har vernissage på fredagen och sedan pågår under den efterföljande veckan – ända tills torsdagen veckan efter festivalen. Det blir som en förlängning av härligheten!

Låt oss dyka rakt in.

Fredag, 19/5 

Det började på SPX – 9 serietecknare ställer ut
kl 15.00 – 17.00
 Vernissage på Galleri Riddaren (Köpmanbrinken 8, Stockholm)!
Deltagande serietecknare/konstnärer är: Tomas Antila, Jenny Berggrund, Lisa Medin, Randi Johansson, Jenny Hannula, Ainur Elmgren, Tinet Elmgren, Stina Lövkvist & Stef Gaines.

Kom och fira öppnandet av den episka utställning som håller öppet parallellt med Seriefestivalen. Titta på utmärkt seriekonst, köp med dig något fint hem, eller bara mingla!

Pedagogiskt, tydligt, ursnyggt. © Stef Gaines 2017.

Hur hittar man till Galleriet? Glad att du frågade. Ovan ser ni den oerhört snygga karta som Stef Gaines knåpade ihop; och som ni ser är det en nätt promenad mellan Kulturhuset och Gamla stan. Den med trötta mässben (eller som föredrar bekvämlighet) kan självfallet även ta tunnelbanan. Galleri Riddaren ligger alldeles bredvid statyn av St Göran och Draken (passande nog!) så det är ganska lätt att hitta.

I min utställningsdel, kommer det att finnas tre tavelverk till försäljning.

Taveltryck: Gränsland

Det första, som jag kort och gott kallar ”Gränsland” är ett motiv som ursprungligen kom till för utställningen ”Utopiska Visioner” på Nacka konsthall. Tavelmotivet har bara tryckts upp en enda gång på canvasduk i sitt tilltänkta format – 50X70xm – och finns i bara ett exemplar. Och just DU kan bli ägare till det!

Dessutom, specifikt för utställningen …

Taveltryck: Charlestad, stadsvy

Taveltryck: Jazzklubben

Dessa två motiv som ni ser ovan, är bilder ur det ännu ej släppta kapitel 10 av Medley. De har tagits fram som taveltryck specifikt för utställningen, har det läckra formatet 40X40 cm – upptryckta på plywood – och kommer med ett finurligt upphängningssystem som gör att motiven upplevs ”sväva” cirka 2 cm från väggen.

Jag kommer att ta beställningar på dessa två taveltryck under tiden som utställningen hänger; de som förköper sitt exemplar får det dessutom smidigt levererat hem till dörren cirka två veckor efter utställningens slut, i slutet av maj eller början av juni.
Detta är enda gången jag kommer att låta trycka upp dessa motiv som taveltryck, så passa på! Priset är dessutom i allra högsta grad överkomligt. ❤️ 

Slutligen!

Utöver tavlorna, så kommer alla de 21 sidorna av kapitel sex (”Klädd för framgång”) ur Medley, vol 1 – En ny våg att finnas till försäljning. Just det! Detta är första gången någonsin som jag säljer originalsidor ur Medley, eller ens visar upp dem för den delen (några skulle visats upp förra året, men det blev inte av…). Så om du är nyfiken på exakt hur detaljerade mina beryktade tuschoriginal är, så finns en utmärkt chans att ta reda på det nu.

Andra saker som kommer finnas till försäljning: Medley, vol. 1 till specialpris (tack vare Galago!) och den ursnygga Medley-affischen. Se, det finns något för alla. 

 … Detta var självfallet bara fredagen. Resten av helgen – på Kulturhuset – då?

Lördag, 20/5 

14.15–14.45 Foajé 3 (våning 3, vid hörsalen)
SEX & SERIER: Erika Moen (Oh Joy, Sex Toy!) [USA] i ett kortare samtal med Stef Gaines och Lisa Medin. (Obs! Moen medverkar i ett längre samtal på söndagen.) [engelska]

Erica Moen är en tecknare som både jag och Stef diggar som bara den. Hon trollband oss med sin självbiografiska serie DAR! under slutet av 00-talet, har givit ut serieromaner såsom Bucko (Dark Horse), deltog i serietecknarsåpan Strip Search… ja, och så åtskilliga seriekollaborationer/antologier. Oh Joy, Sex Toy är hennes nuvarande projekt; en lekfull, humoristisk och undervisande online-serie med sexualitet och sexleksaker i fokus (som även kommit ut i flera fysiska serievolymer).
Vi kommer att prata med Erica om hennes karriär, vikten av nätverkande och hur hon ser på den kanadensiska/amerikanska seriemarknaden idag.

Söndag, 21/5 

14.00–14.30 Hörsalen (våning 3), Seriefrämjandets scen.
”Så, när kommer boken?” Lisa Medin (Medley) och Kolbeinn Karlsson (Trollkungen) om den långa och mödosamma vägen som leder till Den Andra Boken.

Kolbeinn Karlsson ❤️

Ingen som följer den här bloggen kan ha undvikit att märka faktumet att teckna en seriebok tar oerhört lång tid. Det är frustrerande. Man hinner bli förtvivlad många gånger. När man väl har ro att teckna, är man pank. När man har uppdrag, har man inte tid att teckna. Den här obalansen och detta limbo, lever jag och min älskade vän Kolbeinn i för närvarande, medan vi värker fram den retliga Uppföljaren™ .
Ni är hjärtligt välkomna till ett samtal om att tampas med toppar och dalar, där vi bedyrar kärleken till seriemediet, förtvivlar och finner tröst i konstens famn. (Samt att vi är väldigt tuffa, roliga och fina.)

Så.

17.00 – 19.00 Galleri Riddaren i Gamla stan
EFTERFEST! Välkommen att varva ner i vår ateljé i goda vänners lag efter festivalens slut.

Hoppas vi ses där!
Nästa inlägg kommer att handla om den där boken, hade jag tänkt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *