Tillbaka i sadeln

Lisahassa brassa gambaremassa, jobb jobb och jobb, medley, vardag Leave a Comment

Återkomsten till frilanslivet fick en rivstart. Efter bokmässan följde Comic Con (mer om det nedan), och en hel del oväntat och roligt. Från att ha stått oviss inför framtiden står jag nu… ja okej, fortfarande hyfsat oviss –  men med betydligt bättre utsikter.

Vänta nu – så, hur gick bokmässan?

Åh, den gick spektakulärt bra! Jag sålde slut på böckerna jag tagit med mig, konverterade folk som inte visste att de var serieläsare, knöt kontakter, minglade, återknöt andra kontakter, hängde med mina kollegor och vänner… Det var toppen. Ja, ni ser ju hur nöjd jag är, sittandes på min draktron i sidospalten?

… OCH Comic Con? Vänta VADÅ Comic Con?!

Ja! Jo. I sista stund dök det upp en möjlighet att vara med och sälja serier på Comic Con i Stockholmsmässan, Älvsjö, och jag blev så till mig att jag t.o.m. kånkade dit synthen! Just den synthen, ja. Om man ska vara petig var det Tomas Antila som stod för kånkandet, men ändå.

Jag står triumferande vid mitt bord på Comic Con!
Jag står triumferande vid mitt bord på Comic Con! Med SYNTHEN bakom!
Yvettes hand pekar på mig från sidan, likt en gudomlig hand i Monty Pythons flygande cirkus.

CC var en helt annan sorts mässa. Folk var förvisso där för att handla (plastfigurer HOST) men det fanns en go’ allmän nördstämning och folk verkade glada och förvånade över att vi var där och sålde… ja, serier! Och det gjorde vi med den äran, skall ni veta.

En rolig effekt av att ha deltagit på båda dessa mässor med Medley är att Bok 1 nu faktiskt slutgiltigt är slutsåld – inga fler hos Ordfront/Galago, slut hos mig, slut slut slut – och att 2/3 av Rewinds första (och sista…?) upptryckning nu gått åt.

Projekt Nollsummespel: uppdatering

Ni minns ju att jag nämnde att Rewinds jobb var att sälja plus-minus-noll? Bära sina kostnader? Nå! Nu har den faktiskt gått runt (och lite till). Alla exemplar som säljs blir hädanefter vinst. Ingen fet sådan, men en vinst icke desto mindre.
Detta hade inte varit möjligt om det inte vore för den massiva stöttning jag fått från vänner, kollegor, fullkomliga främlingar och världens bästa fans. Älskar er. ❤️

Sedan kan man ju även vara nyfiken på hur det gått sedan boken snurrade iväg på distribution (rimligt ändå?). Jag kan inte säga att exemplaren som åkt ut i nätbokhandeln direkt flugit av hyllorna, men bara under november har det faktiskt sålts lika många exemplar som augusti-oktober sammanlagt. Så det är nånting! Varje Medley som hamnar i någons händer är en vinst.

Synthen: symboliskt inlåst.

Slutligen, för att förekomma den fråga som alla mina tålmodiga fans och följare fortsatt att fråga mellan maj och november:

Hur går det med bok 2 då?

Tråkigt svar: jag jobbar på det! Följer upp två trådar just nu. Om de leder nånstans… det får vi se.
Tidigare var ju Problemet™ att jag hade ett förlag, men inte råd att teckna. Nu har jag motsatta problemet; det finns en ihopsparad liten pengabinge, men inget förlag. Så den knuten måste lösas parallellt med att jag ritar på boken i de luckor som uppstår.

Vi är också tyvärr tillbaka i det välbekanta ”jobb går först”-dilemmat som jag satt fast i för ett år sedan. Men! Sedan dess existerar två kapitel som inte fanns förut. Alltid något.

… Jobb ja. Hur blev det med frilansandet då?

Ursäkta?

Dinero. Pesetas. Riksdaler. Har du ägnat en tanke åt din försörjning, kvinna?!

Ah. Ja! Tackar som frågar. Såhär: en månad innan jag skulle återinträda i tjänst var det riktigt oroligt, skall icke ljuga. Jag visste inte om jag skulle tillhöra samma workshop-utbudsunderlag som innan uppehållet (ska inte tråka ut er med detaljer, men vissa administrativa förfaranden har ändrats, vi snackar ansökningar, skicka in underlag, bla bla bla) och under nästa år var väldigt lite säkert. Jag visste att jag skulle ha några bokomslag att se fram emot under hösten och sedan en sista Dogstars-bok till våren, det var allt.

Sedan fick jag goda besked. Några nya oväntade bokningar. Förfrågningar om ett par möjliga samarbeten.
En tidigare uppdragsgivare hörde av sig med ett större jobb, ett roligt jobb. Och det var bråttom! Kan inte säga exakt vad det handlar om (ännu), men det kommer redan i början av nästa år och det ska bli så satans skoj att dela med sig av.
Hur som helst, lång historia kort; allt lämnades in för en vecka sedan. Och, det kommer att ge mig en välbehövlig knuff in i 2024. ❤️

Phew! Jag hoppas kunna klämma in ett sista litet inlägg innan året är slut. Det finns trots allt ett julkort som skall skickas ut, också…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *