Årets seriefestival kanske blir den maffigaste hittills.

LisaUncategorized

Prag får vänta. Jag har andra brådskande saker att skriva om! Somliga är livsviktiga, andra är mest kul (men ändå viktiga) och då har jag ändå huggit bort en massa saker för att inlägget inte skulle bli aslångt och innehålla en miljard bilder. Here goes.

Okej, låt oss ta saker i ordning.

Först var jag i Göteborg, sålde en massa böcker, hämtade våren (den gömde sig där) åkte hem, packade om, och sedan VIDARE:

Resa till Uppsala. Men… Vad kan det här vara?


Whoahh!! Sprillans från tryckeriet?! Fff yeah, baby!! Kan bli din på SIS, och erbjuds dessutom även i ett smaskigt bokpaket med något annat litet göttigt som jag inte tänker avslöja ännu. Har fått så väldigt fina kommentarer på affischen, det känns så jävla bra att äntligen få visa upp den här bilden med min egen färgläggning.


TITTA!! Jag fick träffa fans. Underbara, ljuvliga fans. De sade fina saker. Jag blev lycklig. Sålde slut på alla böcker vi hade med till Uppsala Comix. Och det var ändå en hel del böcker.

Pustade ut. Gjorde en serie åt Järfälla kultur (ska lägga upp lite karaktärsskisser och sånt, själva serien är ju deras).

OCH NU.


Foldrar! Jag och Stef har till denna festival ordnat vikfoldrar (så att ni ska hitta, hurra!!), informationsskyltar (ta i trä, stackars Linus Remahl kämpar med att få dem att funka i skrivande stund) och t-shirts (så här ser de ut, köp en vetja!). Foldrar, programblad och festivalaffisch kan plockas upp gratis på Kulturhuset. Årets festival kommer bli LJUVLIG.

Vet ni vad som mer är ljuvligt?

PANELER.

+

De här två har jag alltså arrangerat. Det betyder inte att jag sitter med i dem, det betyder att jag har pusslat, ringt, mailat, tjatat, bönat, pladdrat och sett till att de blev av. För att jag brinner hårt och länge för att det ska finnas intressanta seriediskussioner, och för att jag tycker det är viktigt att kunna hålla en objektiv dialog om vi ska kunna ta vår konstform på allvar.

Jag ska inte favorisera, men jag kan vara ärlig med att branschpanelen som koncept är något som jag känt starkt för länge. Och jag är så himla glad över den support och det positiva mottagande som förlagen och bokhandeln gett mig, nu hoppas jag bara att riktigt många kommer. Det finns så mycket spekulationer i serie-Sverige som vi skulle kunna blåsa av helt om vi helt enkelt hade… ja, den här diskussionen. För att inte snacka om den andra frågan: vad gör vi nu för att växa och evolvera som bransch?

Så.
Om du är insyltad i, eller vill engagera dig i branschen. Om du har ambitioner. Om du är nyfiken. Eller, om du tänker att du har full koll, vill vädra dina funderingar – kom. Vi vill ha dig där. Jag vill att alla, om möjligt, ska vara där. Framför allt small press-tecknare, step right up. Det här är allas bollplan.
Tacka ja till facebook-eventet. Bara GÖR det.

Ska ge webbseriepanelen lite kärlek också – det är en så sjukt jävla bra lineup. Alla tecknare har olika ingångar och förhåller sig till webbseriemediumet på olika sätt. Det är hög kvalitet det här, och dessutom en panel jag blev ombedd sätta ihop. Nu blir den av, det känns så väldigt bra! Anmäl er närvaro! Bilda er!

Men oroa er inte. Jag dyker även upp i egen hög person under SIS-veckan och -helgen.

Vi kan börja med torsdagen den 25:e April

17.00–18.30 Staffars Serier
Medley: Vernissage och signering med Lisa Medin. Fönsterutställningen pågår 25/4–12/5. Bellmansgatan 26A.

… Och så deltar jag faktiskt i följande två programpunkter:

26:e April
17.00–19.00 Bibliotek Plattan

Ola Skogängs ockulta stad: Utställningsvernissage och boksläpp. Lisa Medin samtalar med Ola Skogäng och Daniel Thollin från 17.30. Utställningen i Lilla Galleriet pågår t.o.m. 16/6.
27:e April 
14.00–15.00 Plattanscenen
Sci-fi på svenska! Sofia Falkenhem, Maria Fröhlich och Lisa Medin om att jobba med science fiction-serier i Sverige. Moderator: Daniel Löf.


Som en bonus: sneak-peak på något som jag hoppas hinna klart med under april, just nu ser det inte ljust ut. Nå, ni kanske får hålla till godo tills i maj.