Lisa visar var på mässan du hittar henne

Det är bokmässa igen

Lisafest, listor, mässa, medley Leave a Comment

Nästa helg, 28/9 – 1/10, är det Bok- och biblioteksmässan på Svenska Mässan i Göteborg, och jag kommer att vara där! I monter A03:36d, på Seriestrippen intill Seriescenen, hittar ni mig OCH den otroliga Yvette Gustafsson.

Det var väldigt länge sedan jag var på Bokmässan. Fem år, ska det visa sig. Då, 2018, hade det precis spikats att jag skulle göra en första bok för Hegas, och sedan följde två böcker till. Och sedan fler.
Faktum är, att sedan den där bokmässan har jag hunnit illustrera tio kapitelböcker (!!) och detta blir alltså första gången jag går på mässan som en etablerad bokillustratör, utöver min roll som serietecknare.

Sist jag var på mässan var målet att hälsa på folk jag kanske bara haft kontakt med över mail, få en bättre överblick för vad som ges ut idag, knyta nya kontakter och såklart se om jag kan hitta några nya spännande förlag att samarbeta med. Det var en väldigt lugn och kul mässa, gick bara på branschdagarna.
I år blir det lite annorlunda. Jag delar som sagt bord med Yvette – som är en van bokmässeförsäljare – och vi kommer vara på plats alla dagarna. Om hon inte hade erbjudit mig att få hyra in mig på hennes bord hade jag nog inte vågat åka.

Men nu är det dags

Hotell, resa, allt är bokat och klart.

Jag kommer att sälja sprillans nya tilltryckta exemplar av Rewind, som kom ut i våras, samt några av de sista exemplaren av Medley, vol. 1 – En ny våg som i övrigt är slutmarkerade hos förlaget. Vore fint om de kom iväg till någon som ännu inte öppnat dörren till Det Stora Musikäventyret™, innan det är dags att lista ut vad jag ska göra härnäst med materialet… Kanske kånkar jag med nån rulle affischer också, vi får se.

Rewind i bokhandeln

Man kan förresten köpa Rewind via de stora nätbokhandlarna nu! Inte för att så många har gjort detta ännu, men en handfull har. Det är jag glad för. Jag håller koll på var den är billigast, just nu ligger den på samma pris både på Bokus och Adlibris.

Vill man ha boken signerad med en teckning, så finns emellertid 3 sätt.

  1. Köp den direkt av mig och få den skickad postvägen! Det går fint att höra av sig via mail eller via kontaktformuläret här på sidan. Själva boken blir billigare men frakten blir dyrare: så plus-minus-noll gentemot bokhandeln, MEN med fördelen att du får en fin bild och jag får behålla större del av kakan. Distribution är inte gratis!
  2. Köp ett av de signerade exemplaren som finns på Science Fiction-bokhandeln! Ja! Jag har ritat en unik liten teckning i var och en av böckerna dessutom. Du kan välja att få boken skickad till dig eller att traska över och plocka upp boken själv (om du bor i Stockholm, Göteborg eller Malmö) och kanske viktigast av allt: du stödjer en viktig och bra bokhandel. Bara det är en bonus.
  3. Sök upp mig på en mässa. Till exempel en bokmässa. Till exempel Bok- och biblioteksmässan på Svenska mässan, just sayin’. Visst kostar det inträde, men du får en deal på boken och livet blir roligare.

Nu ska jag hetsa klart med lite fler förberedelser, plocka upp en A1-affisch och rulla hem 40 st böcker från ateljén i min dramatenväska. Nästa vecka bär det av – ses vi där?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *