Vägen till ett julkort

Lisahassa brassa gambaremassa, iPad, jobb jobb och jobb, listor, rätt så nöjd 1 Comment

Ni som är bland de lyckliga som fått årets julkort i brevlådan – eller om ni sett det här på hemsidan – har säkert noterat att det i år är lite… speciellt! Det är svårt att förklara. Så likt mössen på julafton har jag beslutat för att visa er istället!

Erkänningsvis tog den här processen alldeles för lång tid, långt mer arbetstid än vad som borde vara rimligt. Vet inte exakt hur många testutskrifter som gjordes, men fler än vad ni ser i videon. Kanske åtta stycken eller så, för att säkerställa att det skulle funka i slutändan. Och jag har lärt mig massor på vägen! 

Känns fint att ha möjlighet att ge något extra till vänner, kunder och kollegor i år. Skämt åsido MÅSTE jag tagga ner på ambitionen tills nästa år, på riktigt. 

 

Har fått några otroligt fina reaktioner på kortet också! 

Här är ett gäng, med bilder. ❤️ 

 

 

Julkortet har dessutom synts till i två videobloggar, till min stora förtjusning. 

Först ut är Delianas julmustkalender som jag tycker mycket om och försöker titta på varje år (ibland missar jag däremot några avsnitt och i år har jag varit dålig på att hålla mig uppdaterad…). Den hålls av ingen mindre än Sanna Valapuro, och i avsnitt ett (!) av årets upplaga ser ni julkortet svischa förbi!

I klippet ovan har jag hoppat fram tills i slutet av avsnittet då det fysiska julkortet gör entré, men jag rekommenderar varmt att gå in på Deliana/Sannas kanal och kolla igenom alla avsnitten. Hon är en sann mustkonnässör. 

Det andra framträdandet är i 99mac räddar julen – en videologg som medarbetarna på webbsidan 99mac sätter ihop varje vecka fram till jul – lagom till andra advent anlände deras kort, som ni kan se i klippet nedan.

Jag besökte redaktionen senast i slutet av förra året då jag testade och recenserade den då nyutkomna iPad Pro samt uttryckte intresse för en mindre modell, om någon sådan skulle komma. Vilket hände redan under våren, och jag föll till föga och köpte mig en under sommaren. Om jag låter fjäskig i mitt meddelande till redaktionen är jag ändå 100% ärlig (med tillägget att jag är rätt negativ till Apples nya bärbara datorer sådeså). Klippet ovan bör starta precis när julkortet plockas upp, men ni kan se alla avsnitten på 99macs Youtubekanal.

Har säkerligen missat något fint inlägg och passar på att be om ursäkt i förväg. Blir verkligen så himla himla glad över alla fina ord, och hoppas att mina känslor når över till mottagaren. ❤️
Skickade rekordmånga kort i år (170 stycken! – huvudsakligen pga extra många uppdragsgivare) men som vanligt fick inte alla som jag hade velat skicka till ett kort ändå. Adresser försvinner, namn faller bort. Därför hoppas jag att alla som inte fick ett fysiskt kort denna gång kan känna sig lite uppskattade ändå, genom skärmen. 

DESSUTOM!

Minns ni när jag drog iväg Stef Gaines och min snubbe, Björn, till Rättvik för att fotografera en ångbåt?
… Va, glömde jag berätta om det?
Hur som helst finns en serie om precis detta i senaste Bild & Bubbla – tecknad av den eminenta Stef – så plocka upp ditt eget exemplar eller låna ett på bibliotek vetja!

Detta är ett alldeles speciellt äventyr i Medinkrönikan som jag kanske passar på att berätta om någon dag. Det var kul, och ganska typisk grej på något vis, så jag ska försöka komma ihåg att göra det.

Nästa blogginlägg hoppas jag kunna ägna åt Medley igen. Tekniken har spelat en förvånansvärt stor roll i arbetet med serien på sistone, och som en, hm, traditionellt lagd serieskapare vet jag inte hur jag ska känna inför det. Så det blir en spännande text, förhoppningsvis!

Comments 1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *