tid-och-tro-LP

Full fart framåt

Lisahassa brassa gambaremassa, jobb jobb och jobb, listor, mässa, medley, rätt så nöjd, workshop Leave a Comment

Tiden går jättesnabbt och samtidigt hinner man tydligen med en massa grejor. Januari kändes som en oändligt lång månad; så blinkade man och POFF var den över.

Jag har haft fullt upp i alla fall. Sedan sist så har följande saker hänt…

Medley: Rewind fick ett fint lektörsomdöme

Lite bakgrundsinfo: BTJ (Bibliotekstjänst) är varifrån typ alla bibliotek köper in sina böcker. De skickar ut BTJ-häftet några gånger om året, där man kan läsa lektörsomdömen om böcker som kommit ut och som vägleder bibliotekarier vid inköp.
Absolut inte alla böcker kommer med; men för många år sedan då jag gav ut Medley som small press brukade jag förhållandevis ofta få fina omdömen.

När så Rewind kom ut i bokhandeln i våras tänkte jag att man lika gärna kunde skicka in ett exemplar, på vinst och förlust. Det gick över förväntan – ett utdrag ur lektörsomdömet kan ni läsa här:

(…) Novellerna utspelar sig före Medleyeposets tid och vi får följa tre individer i en krigisk kontext; en kupp mellan musiker, om hur musik-komposition kan röra om maktstrukturer och om att vara på flykt. Helhetsintrycket är fragmentariskt, lite splittrat, men serierna har en säker berättarröst och är väldigt spännande.

Faktum är att det känns som att läsa en trailer – hopklippta versioner av en längre historia. Och de fungerar, intresse väcks och när den lilla egentryckta tidningen är slut vill en läsa mer.
Medin tecknar i en sorts mangastil som i sin detaljrikedom även är starkt inspirerad av klassiska realistiska äventyrsserier. Bildkompositionen är avancerad och skickligt utförd. Det är dock troligtvis värt att läsa ursprungsverket först. (…)

Gabriella Turic, BTJ-häftet.

Helhetsbetyget blev 3, vilket motsvarar ”bra”.

Lisa Medin presenterar Medley: Rewind!

Det här var en glad överraskning som gav en direkt effekt! Tack vare omdömets positiva ord sålde jag under november och december en hel drös böcker till bibliotek. Undrade just varför, tills jag luskade ut orsaken.

Tänk vilken kraft det finns i ett litet seriehäfte, va?

Skickade ut ett kul julkort

Under slutet av 2022 var allt så jobbigt att jag faktiskt inte orkade skicka ut ett kort – det blev en liten animation istället. Men i år (nå, tekniskt sett förra året, 2023) kände jag att det var dags att återta min rättmätiga krona och svänga ihop nåt festligt.

Inget jag inte gjort förut, det blev ett stiligt diorama bara.

Bläddra för att se kortet i lite olika vinklar.

Sedan har vi det stora jobbet som jag nämnde i förra inlägget, och som avslöjades nu i januari…

Sveriges just nu största artist släppte album och gissa vem som ritade omslaget?

Spoiler: jag.

Det var jag.

Som med förra Instagram-inbäddningen: det går fint att klicka fram och tillbaka för att se flera bilder.

Jag samarbetade ju med Victor och hans team redan för fyra år sedan (!!) då jag tecknade bilderna till debutalbumet, ”Fånga mig när jag faller”. Det uppdraget var superkul men det råkade inträffa precis i början av pandemin, så tajmingen var… speciell.

Detta gång hade man valt att gå all-in, och som ni ser i inlägget har det resulterat i inte bara en kolossalt stilig LP, utan även en halv kollektion baserad på mina bilder! Surrealistiskt, men så himla himla skoj.

Det blir workshops! En massa workshops!

Om du läser det här inlägget i någorlunda närtid från när inlägget publicerades, så ser du kanske att sidospalten uppe till höger – som varit väldigt spartansk och sparsmakad under mitt uppehåll – nu är fullproppad med datum.

De representerar dock bara den kommande månadens planerade workshops (skolworkshops och datum som ligger lite längre bort i tiden är alltså inte med). Känns jätteroligt att så många är intresserade av mina workshops! Och fler skall det bli. Hoppas jag.

Jag har ritat saker ni inte får se än

Under hösten och vintern blev det tre boksomslag till en rollspelsbokserie och inte för att vara sån, MEN de blev så himla snygga och det ska bli så sjukt kul att få avslöja dem för er. Tids nog.
Sitter även och knåpar med ett annat uppdrag som förhoppningsvis kommer ut mer i närtid, och när det väl inträffar lovar jag att skryta (precis lagom mycket) om det också.

I höst kommer så slutligen den sista delen av Dogstars-bokserien som jag gör för Bonnier Carlsen ut, som binder ihop hela berättelsen med en sjuhelsikes upplösning! Jag har inte ritat bilderna för inlagan ännu (utan bara omslaget) men jag kan redan nu berätta att det kommer att bli något i hästväg. Eller förlåt, hundväg.

Sci-fi World

Okej detta har tekniskt sett inte hänt ännu, men det är bestämt!

Jag och Stina Lövkvist (otrolig mångsysslande illustratör, serietecknare, animatör, dockmakare, konstnär…) kommer att dela bord på Sci-fi World i Solnahallen om en månad, helgen 2-3:e mars!

Det finns Medley: Rewind kvar som jag kommer att sälja på plats (samt signera och teckna en figur i, till den som slår till!) – men jag kommer även att passa på att sälja mina egna exemplar av Dogstars och kanske även något mer. Vi får se!

Jag har införskaffat en enorm rollup i alla fall (hur smart det är att skaffa en fet rollup till en bok vars upplaga håller på att ta slut kan man diskutera, men nu är vi här).
Stina kommer att sälja otroligt vackra bilder av allt från urgulliga vovvar till gnistrande drakar, så detta vill du inte missa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *